Hos Sinatur-kæden er bæredygtighed ikke bare et ord. Det er en grundlæggende filosofi, der gennemsyrer alt, hvad de foretager sig. Og det ses tydeligt hos Skarrildhus Hotel og Konference, som er omgivet af skov, park, enge, åer og vandløb - midt på den jyske hede.
Lokale leverandører og egen køkkenhave
Et af de mest markante tiltag er deres tætte samarbejde med lokale leverandører, der sikrer, at råvarerne altid er friske, sæsonbetonede og bæredygtige. Dette gælder alt fra kød og grøntsager til mejeriprodukter og bælgfrugter. På kædeniveau har de for eksempel indgået et tæt samarbejde med NaturMælk om leverancer af oste, som sikrer en høj kvalitet og samtidig understøtter lokale producenter, og du finder aldrig en banan i deres frugtskåle, for de dyrkes ikke i Danmark.
En anden vigtig faktor i deres bæredygtige indsats er deres egen køkkenhave, hvor køkkencheferne ofte kan findes med en kurv over armen, klar til at høste friske urter og grøntsager til dagens menu. Denne selvforsyning er ikke blot en praktisk løsning, men også et udtryk for deres passion for at bringe lokale, økologiske råvarer direkte fra jord til bord.
Samarbejde og videndeling
Det er dog ikke kun i selve køkkenet, at Sinatur-kædens køkkenchefer gør en forskel. Samarbejdet mellem køkkencheferne på tværs af kæden er et vigtigt element i deres succes. De deler både de udfordringer, de står overfor, og de gode erfaringer, de har gjort sig, hvilket ofte åbner op for nye muligheder – blandt andet i form af nye leverandører.
Et eksempel på dette er deres samarbejde med en lokal gedeosteproducent samt leverancer af fynske asparges, som er et resultat af denne udveksling af erfaringer.
Gennemsigtighed er et nøgleord, når Sinatur-kæden vælger eller udvider deres leverandørportefølje. De er meget bevidste om, at der skal være en klar forståelse mellem dem og deres leverandører – forventningerne skal gå begge veje.
Som en del af deres arbejde med at fremme bæredygtighed deltager Sinatur også i flere netværks- og arbejdsgrupper. Herunder gruppen 'Robust', hvor skovlandbrug er et centralt emne. Disse netværk giver dem mulighed for at udvide deres viden, styrke samarbejder og få nye perspektiver på deres arbejde.
Et af de projekter, der har haft en særlig betydning for Sinatur-kæden, er EAT. Dette projekt har åbnet døren til et helt nyt netværk af lokale aktører i og omkring Herning, hvor de har kunnet sparre og dele erfaringer. Det har skabt et inspirerende miljø, hvor både udfordringer og succeser frit deles, og hvor lavthængende frugter bliver en kollektiv mulighed.
Som en del af deres fortsatte fokus på udvikling har Skarrildhus, en af kædens smukke gamle herregårde, for nyligt tilmeldt en af deres kokke en efteruddannelse på UCR i Holstebro. Dette sikrer, at de hele tiden er på forkant med nye teknikker og bæredygtige løsninger, som de kan bringe med sig ind i deres daglige arbejde.
Dette fokus på samarbejde, lokale leverandører og bæredygtighed er med til at sikre, at Sinatur-kæden fortsætter med at levere en gastronomisk oplevelse i verdensklasse, samtidig med at de tager ansvar for deres aftryk på miljøet.
Direktør Kirsten Secher Villumsen og køkkenchef på Skarrildhus, Anne Cathrine Christensen, erkender, at de for ti år siden nok blev betragtet som en ’langhåret’ og besværlig kunde, da de allerede dengang stillede høje krav. I dag er det heldigvis blevet normen at have sådanne gensidige forventninger til hinanden.
Grønne møder
Som noget nyt tilbyder Skarrildhus Sinatur Hotel og Konference det, de kalder "Naturmøder".
Naturen har stor betydning for vores sundhed og velbefindende, ligesom ophold i naturen bidrager med både ro og energi og styrker vores kreativitet, koncentration og fællesskab.
Derfor byder Skarrildhus Sinatur Hotel & Konference deres gæster på særlige oplevelser og udendørs mødefacilitering i den smukke natur, der omgiver dem.
Her vil møderne byde på en autentisk og lækker atmosfære, hvor naturens mange dufte og lyde vil sætte rammen om deres gæsters mødedage - ligesom forplejning kan foregå på bål eller i deres nye, udendørs basecamp.